Laatste update

!!Corona update 22-01-2021
Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. De volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus zoals de Britse variant die nu om zich heen grijpt in verschillende zorginstellingen in Friesland.

Op de andere pagina's, te vinden in het menu links, staan de up to date regels waar wij mee werken. Wij volgen hiermee de Coronawet, de richtlijnen van het RIVM, Expertiseteam Corona Friesland en de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland)

!!Corona update 16-12-2020

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken.

Bij 't Zuider Stee hebben we de intentie om de zorg zo goed mogelijk te laten plaatsvinden met zo weinig mogelijk veranderingen voor onze bewoners. Wij vragen daarom om een samenwerking met u: familie, vrienden en andere verwanten. Samen hopen wij de beste zorg te kunnen verlenen waarin we ons best doen om onze bewoners (en medewerkers) gezond te houden.

!!Corona update 06-11-2020

Op 3 november kondigde het kabinet weer verdere maatregelen aan, al deze maatregelen kun je vinden op deze website.

Ook voor ons houdt dit het e.e.a. in. Na onze eerste besmetting van ruim 2 weken geleden, hebben wij van de GGD verplichtingen meegekregen.

Deze verplichtingen bestonden altijd al, maar dit volgden wij niet altijd op i.v.m. de doelgroep waar wij mee werken.

Op de andere pagina's, te vinden in het menu links, staan de up to date regels waar wij mee werken.

Update 30/10/2020

Locatie het Zuid is 10 dagen dicht geweest vanwege een Corona besmetting bij 1 collega. Deze 10 dagen zijn voorbij en dat betekent dat Locatie ’t Zuid weer open mag per vrijdag de 30e. Na meerdere gesprekken met de GGD is hier groen licht voor gegeven. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! Ook de dagbesteding mag weer opgestart worden met maximaal 1 locatie per dag (zoals het al was).

Wel hebben we vanuit de GGD de verplichting meegekregen om met mondkapjes te blijven werken gedurende de dag op locatie ’t Zuid. Hierop zijn geen uitzonderingen.

Op de overige locaties hebben wij de verplichting meegekregen om mondkapjes te gaan dragen wanneer we 15 minuten of langer bij een bewoner doorbrengen. Deze verplichting geldt alleen voor binnen.

Deze verplichting komt voort uit het feit dat de kans op besmetting aanzienlijk vergroot wordt om besmet te raken zonder PBM en (veel) nauwe contacten. Laten we Corona niet nog een kans geven! Laten we de bewoners en elkaar gezond houden!

----
Omdat de opmars van het coronavirus helaas doorzet, heeft het kabinet op maandag 28 september 2020 de coronamaatregelen flink aangescherpt. Voor ons allemaal breekt weer een periode aan van verminderde vrijheid, met het doel om de gezondheid van ons allemaal te beschermen. Dit geldt in het bijzonder voor de gezondheid van onze kwetsbare medemens.

Mocht u vragen hebben over het coronavirus, kijk dan op onderstaande webste: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook in deze crisistijd staan de zorgmedewerkers weer klaar en werkt iedereen in de zorg onafgebroken door. Maar eigenlijk, DE  ZORG, zijn we samen! Iedereen met zijn of haar eigen verantwoordelijkheid, betrokkenheid, woon en werkachtig bij ’t Zuider Stee.

Het vraagt veel van ons allemaal en het einde is nog niet in zicht. We hebben elkaar, als bewoners en medewerkers, familie en vrienden, nu extra nodig. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
Laten we samen de komende tijd kijken hoe we elkaar kunnen helpen, ondersteunen en bemoedigen. 

Vergeet niet: ‘zelfs als niemand een arm om je heen mag slaan, omarmt God jou met zijn liefde’.