Stage

Geachte sollicitant,

Ben jij op zoek naar een leuke uitdagende stageplek? Wil je jezelf ontwikkelen en de theorie in de praktijk omzetten? Wellicht is ‘t Zuider Stee dan wel de geschikte stageplaats voor jou!

’t Zuider Stee is een groeiende organisatie die langdurige 24-uurszorg aan bewoners met een beperking biedt.
Wij zijn een leerbedrijf dat aangesloten is bij het SBB. We kunnen aan ongeveer 20 stagiairs per schooljaar een stageplaats bieden op verschillende werkgebieden. Te denken valt aan woonlocaties en aan dagbesteding.

Er zijn zowel stagiairs van HBO- als MBO-niveau stageplaatsen beschikbaar. Vanuit de opleiding zullen er opdrachten gedaan moeten worden en competenties en doelen gehaald moeten worden. Wij willen daar graag een rol in spelen door samen met jou naar deze opdrachten te kijken en jou als stagiair hierin te begeleiden. Bepaalde opdrachten kun je ook samen met andere stagiairs vormgeven. We verwachten van stagiairs dat ze zelf initiatief tonen en laten zien verantwoordelijkheid te kunnen dragen.

We zoeken mensen die zich flexibel in weten te zetten op onze woonlocaties en dagbesteding. Dat houdt in dat er ook beroep gedaan wordt op het meewerken in de weekenden, avonden en ochtenden. Je draait dus in het rooster van onze collega’s mee.

Als stagiair maak je deel uit van het stageleerteam, het doel van het stageleerteam is van elkaar te leren. Je kunt het vergelijken met een intervisiegroep begeleid door de stagecoördinator van ‘t Zuider Stee. Je vergadert met elkaar en brengt een casus in waar over gesproken kan worden in het stageleerteam. Ook worden stagiaires betrokken bij trainingen en cursussen die aangeboden worden aan het personeel van ‘t Zuider Stee. Daarbij wordt wel gekeken of je opleiding aansluit bij de training/ cursus.

Voor de persoonlijke aandacht voor jou als stagiair word je aan een werkbegeleider gekoppeld. Door deze werkbegeleider word je begeleid gedurende de stage. Opdrachten vanuit de opleiding voer je in de praktijk uit. De stagecoördinator heeft contact met de werkbegeleider over je ontwikkelingen maar ook met jou als stagiair heeft hij contactmomenten om je leerproces te evalueren.

We werken in fases. Dat houdt in dat we je begeleiding bieden waar nodig en je zelf het werk laten doen waar je dit al kan. De werkbegeleider en de stagecoördinator houden jou leerproces in de gaten en kijken samen met jou in welke fase van de stage je zit. Fase 3 is de eindfase, we streven er dan naar dat jij als stagiair (afhankelijk van je opleiding) de dienst zelfstandig kan draaien. De stagecoördinator en stagiaire zijn samen eindverantwoordelijk voor de uitkomst van de stage.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij ons?
Stuur dan een e-mail naar Berber Maronier

In de e-mail zien wij graag terug:

 • Sollicitatiebrief waarin de motivatie om bij ons te kunnen/mogen stagelopen duidelijk wordt;
 • CV;
 • Bij welke school je de opleiding volgt;
 • Om welke opleiding en leerjaar het gaat;
 • Welk niveau de opleiding is;
 • Periode van stage (van datum tot datum);
 • Hoeveel uur per week;
 • Welke dagen er moet worden stagegelopen;
 • Heeft bijbaan ja/nee;
 • Flexibel inzetbaar Ja/Nee;
 • Rijbewijs Ja/Nee.

In alle gevallen is het zo dat als er plek is, er altijd eerst een kennismakingsgesprek plaatsvindt voordat je wordt aangenomen.