Vrijwilligers

Welkom! Wat leuk dat jij ons bezoekt!

Als je onze website bezoekt ben je wellicht opzoek naar een leuke plek om je kwaliteiten functioneel te maken.
Wij zijn altijd op zoek om voor jou het passende plekje te vinden als vrijwilliger in onze organisatie. Wees welkom!

Wie zijn wij:
’t Zuider Stee is een groeiende organisatie die langdurige 24-uurszorg aan bewoners met een beperking biedt. Op vier locaties - ’t Zuider Stee aan de rand van Drachten, De Remise in het centrum van Drachten, ’t Hem Stee in Hemrik en Merkelân in  Beetsterzwaag - bieden wij plaats aan mensen vanaf 18 jaar, die in meerdere of mindere mate begeleiding nodig hebben bij het zelfstandig wonen. 

Er is meer:
Wij zijn op zoek naar mensen die zich flexibel in weten te zetten op onze woonlocaties en dagbesteding. Dit houdt meer in dan alleen ondersteuning bieden bij het dagritme. 

Vrijwilligers kunnen op veel verschillende manieren worden ingezet:

  • wellicht ben jij de vrolijke chauffeur die de bewoners van werk naar huis en visa versa kan vervoeren;
  • misschien ben jij wel de persoon die ingezet kan worden bij sport en spel en elk moment van de week uitkijkt om met een bewoner te zwemmen;
  • of je wordt gedreven door je geloof en wilt daardoor graag met een bewoner op pad naar de kerk;
  • of lijkt het je leuk om mooie wandelingen te maken met bewoners.

Het kan allemaal, wanneer jij gemotiveerd bent om jou talent in te zetten in onze organisatie. En het mooie is, op welke manier jij je ook inzet, uiteindelijk gaat het om de lach op het gezicht van de bewoners!

Wat kun jij betekenen?
We zijn altijd op zoek naar gedreven en enthousiaste vrijwilligers.
Om mee te kunnen werken in de zorg is het van belang dat je aan bepaalde kernkwaliteiten voldoet;

Beschikbaarheid:      
We maken graag op voorhand afspraken met je om te kijken waarvoor en wanneer je beschikbaar bent om je kwaliteiten in te zetten.

Motivatie:          
Ben je gemotiveerd om dit werk te doen? Wat wil je er voor jezelf uithalen, maar nog belangrijker, ben je gemotiveerd om mee te werken aan het verbeteren van de leef kwaliteit van onze bewoners?

Continuïteit:               
Onze bewoners hechten waarde aan een vast ritme. Wij vragen niet van vrijwilligers om altijd maar aanwezig te zijn. Het helpt echter wel mee dat jij je als vrijwilliger minstens 1x per 14 dagen kunt laten zien. Zo blijf jij betrokken bij de organisatie en wij met jou.

Betrouwbaarheid:     
We willen graag van jou kwaliteiten gebruik maken doormiddel van goede afspraken. Als we ons aan de gemaakte afspraken houden stralen we betrouwbaarheid uit. Zeg wat je doet en doe wat je zegt.

Representativiteit:     
Van belang is dat je afhankelijk van de functie als vrijwilliger die je hebt je daar ook naar kleed en naar gedraagt. Dan ben je representatief. Ook vrijwilligers horen zich aan deze voorschriften te houden die zijn opgesteld.

Passend in het team:
Als vrijwilliger ben je een onmisbare factor in de organisatie. Natuurlijk behoor jij ook gewoon in een team van zorgprofessionals. Het is belangrijk dat je bij een team wilt horen. Open communicatie van jou als vrijwilliger naar het team is belangrijk, maar ook jij wilt leren van een team en staat open om te leren. Dat maakt dat je passend bent in een team.

Om bij onze organisatie te kunnen werken heb je een VOG nodig. Deze vragen wij voor je aan en de onkosten hiervoor worden door ons vergoed.

Wat bieden wij?
We zijn dankbaar voor alle vrijwilligers in de organisatie. Of het om facilitaire ondersteuning gaat, meehelpen op de groep of 1 op 1 wat leuks ondernemen met bewoners. Wij willen er voor je zijn. Een stuk waardering voor het werk wat je doet staat daar tegenover.

Het vergoeden van onkosten en kilometers doen wij als organisatie graag. Betrokkenheid hierin vinden we erg belangrijk.

Elkaar treffen is belangrijk:
Om de 6 weken is er een vrijwilligersbijeenkomst. Zo drinken we met elkaar een heerlijk bakje koffie onder genot van iets lekkers. In deze bijeenkomst kunnen jullie ervaringen met elkaar delen en staan wij open voor feedback. Tevens willen we in deze bijeenkomsten graag kennis met jullie delen en worden er persoonlijke gespreken gevoerd met de vrijwilligerscoördinator. Tijdens deze gesprekken wordt het werkproces doorgenomen en geëvalueerd.

Daarnaast behoor je tot een team van medewerkers, daarom willen we jou als gelijke behandelen. Jij als vrijwilliger bent een dankbaar instrument in onze organisatie.

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden en wil je ook aan de slag als vrijwilliger? Meldt je dan aan door een bericht te sturen naar.

hr@zuiderstee.nl of bel met 0512-355 718

We zouden het op prijs stellen als je ons dan van de volgende informatie kunt voorzien:

  • Motivatie waarin je aangeeft waarom je graag bij ’t Zuider Stee aan de slag wilt.
  • We horen graag of je ook eerdere ervaringen hebt als vrijwilliger. Wellicht zou je die ervaring(en) met ons willen delen.
  • Heb je een baan?  Ja/Nee;
  • Ben je flexibel inzetbaar? Ja/Nee;
  • Ben je in het bezit van een rijbewijs? Ja/Nee