Aanmelding

Wie geïnteresseerd is in wonen en/of dagbesteding bij 't Zuider Stee, en over een passende indicatie beschikt, kan zich telefonisch of via de website bij ons aanmelden. Wij besteden veel aandacht aan de eerste kennismaking met elkaar. Na ieder bezoek of gesprek beoordelen we welke zaken voldoende duidelijk zijn en welke punten nog verder uitgewerkt moeten worden.

De volgende vragen kunnen daarbij aan de orde komen:
Spreekt de plattelandsomgeving en woonsituatie van ‘t Zuiderstee je aan? En onze visie? Kunnen wij je bieden wat voor jou belangrijk is? Hoe ervaar je de huidige bewoners en hoe zullen de andere bewoners jou ervaren? Is het reëel om te verwachten dat de omgang met elkaar van beide kanten zal groeien?

Iedere kennismaking verloopt op een unieke manier en varieert in doorlooptijd en intensiteit. Vaak vragen we aspirant bewoners of we eens contact op mogen nemen met eventuele vorige begeleiders en/of behandelaars. Of we brengen een bezoekje aan de huidige woonplek, gaan in gesprek met familie of vertegenwoordigers en lezen relevante (psychologische) onderzoeken door. Ook organiseren we een kennismaking met de huidige bewoners.

Wij hanteren de volgende uitsluitingscriteria:

  • Mensen die kampen met sterke zelfdodingsneigingen;
  • Mensen die verslaafd zijn aan alcohol en drugs;
  • Mensen met een zodanige psychiatrische problematiek dat opname in een kliniek of ziekenhuis is vereist;
  • Mensen die ernstig psychotisch zijn;
  • Mensen die kampen met agressieproblematiek waaraan zij niet bereid zijn te werken.

Aanmeldingen kunt u doen via het contactformulier of door te bellen naar 0512 - 355 718.