Werk op Maat


Bij ’t Zuider Stee zijn we trots op onze doe-cultuur. Wij vinden namelijk dat een zinvolle en plezierige dagbesteding essentieel is voor mensen. Het geeft inhoud aan de dag, het versterkt de contacten en biedt mensen de kans om zich te ontplooien en iets te doen waar men trots op kan zijn. Samen met iedere bewoner bekijken we waar zijn/haar kracht ligt en zoeken, of creëren we desnoods, passende werkzaamheden.

Werk op maat

Eén van de voordelen van wonen op het platteland is dat er altijd iets te doen is. Of het nu gaat om de kweekkas, de moestuin, het verzorgen van de dieren of werkzaamheden in en om het huis, er is altijd voldoende werk om de hele dag lekker bezig te zijn.

Een overzicht van de activiteiten:

  • Groenten, kruiden en planten kweken in onze kweekkas van 18 bij 18 meter;
  • Het onderhouden van de moestuin;
  • Het houden en verzorgen van dieren (paarden, kippen, konijnen en schapen);
  • Diverse werkzaamheden met hout (houtbewerking);
  • Het maken van artikelen, zoals vogelhuisjes, kandelaars, kransen, etc. die, evenals de zelf verbouwde groenten, verkocht worden bij ’t Zuider Stee;
  • Koken en bakken in een professionele keuken.

Verkoopmiddagen

Iedere* woensdag en vrijdag van 13.30 - 15.30 uur vindt er verkoop plaats op de locatie 't Zuider Stee in Drachten. Bij Werk op Maat worden allerlei prachtige producten en planten verkocht. Deze producten zijn zelfgemaakt tijdens de dagbesteding. Iedereen is van harte welkom tijdens de verkoopmiddagen!

De producten worden verkocht vanuit de pipowagen die op het parkeerterrein staat. Daarnaast is er een pluktuin waarin tegen een kleine vergoeding prachtige bloemen geplukt kunnen worden.

*m.u.v.  feestdagen en/of sluitingsdagen tijdens vakanties