De extended family

Bewoners, cliënten maar ook familieleden en verwanten zijn graag goed op de hoogte van wat er gebeurt, van voortgang en groei, van ons zorgaanbod en de faciliteiten. Maar ook wanneer het minder goed gaat, is het belangrijk om dat te delen en waar mogelijk samen te dragen. Zo doe je dat in een familie, zo doen we dat graag binnen ZuiderStee.

Open communicatie op basis van gelijkwaardigheid vinden wij belangrijk
Dat is de communicatie tussen bewoners en cliënten, familie en medewerkers en vrijwilligers in alle vormen. Met elkaar werken we aan een sfeer waar ruimte is om op een goede manier met elkaar te wonen en te leven.

We wonen en werken in een fijne omgeving
Waar ruimte is voor huisdieren. Huisdieren zijn namelijk ook een vriend, een kameraad, het liefdesobject, de hechtingsfiguur, voor iemand kunnen zorgen, voor iemand nodig en verantwoordelijk zijn.

Het draait om de cliënt en zijn directe omgeving
Daarvoor boren wij de eigen krachtbronnen aan. We dagen bewoners en cliënten uit om zichzelf te helpen. En daarbij is er ruimte voor de belangrijkste krachtbron, ons christelijk geloof. We helpen iedere cliënt bij het aanboren van eigen kracht- en inspiratiebronnen.

Wij gaan voor persoonlijk contact
Dat past niet altijd in hoe de zorg is geregeld, maar dat is wel onze uitdaging. Want bij ons gaat het om de cliënt/bewoner en de directe leefomgeving.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world