Het zorgconcept

De basis van onze zorg is ‘zorg hebben om’. Een zorgverlener die betrokken is en aandacht heeft voor de behoefte van bewoners en cliënten. Het tweede aspect is ‘zorg dragen voor’. De verantwoordelijkheid nemen om zorg te bieden aan de behoefte van bewoners en cliënten. Niet te veel vóór mensen zorgen, maar zorgen dat zij voor zichzélf kunnen zorgen.  Te veel zorg is erger dan te weinig zorg. ‘Use it or lose it’ is een uitspraak die hier goed past. Met andere woorden: de vaardigheden die je niet gebruikt, gaan gemakkelijk verloren.

Een belangrijk deel van ons organisatieconcept is groei door creatief te zijn
Wij werken constant aan het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg. Door de kracht om te vernieuwen. Maar ook door het maximale te halen uit onze medewerkers. Maar juist ook uit onze bewoners en cliënten en hun naasten. Hoe wij dat doen? De dingen die creativiteit in de weg zitten zoveel mogelijk verwijderen. Zoals het te veel vast blijven houden aan protocollen en principes.

Ook is de plaats waar je verblijft belangrijk voor geluk en groei
Hoe kun je gelukkig zijn in een omgeving waar het alleen maar gaat over je beperkingen, problemen of gebreken? Het delen van mooie ervaringen, successen, kleine stapjes, voorwerpen, mensen en of dieren binnen ZuiderStee brengen iets extra. Iets anders dan de beperkingen die bewoners en cliënten ervaren. Juist die andere dingen helpen bij het gevoel van welzijn.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world