Nieuws

05/12/22     Verhuizing van ons kantoor aan de Burgemeester Wuiteweg
Het is bijna zover, de Ondersteunende Diensten verhuizen naar het Morrapark!

Op 20 december gaat de verhuizing plaats vinden. Op 21 december worden de PC's en telefoons weer aangesloten. Vanaf 22 december zijn we weer bereikbaar.

Ons nieuwe adres is:
’t Zuider Stee (kantoor Ondersteunende Diensten)
Morra 2 – 16 (ingang Zuid)
9204 KH  DRACHTEN


Let op: ons kantoor is gesloten tussen Kerst en Oud & Nieuw. Vanaf 2 januari zijn we weer aanwezig op kantoor aan Morra 2 in Drachten.

20/08/20    Een groot woord van dank!

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 augustus werd ’t Zuider Stee opgeschrikt door een grote uitslaande brand. Deze brand heeft een groot deel van onze dagbestedingslocatie in de as gelegd. Ook is helaas de invalide auto van onze bewoner beschadigd geraakt.
Een uitslaande brand op een zorglocatie is enorm schrikken, op de eerste plaats voor de bewoners, de dienstdoende medewerkers en omwonenden. Zij worden direct geconfronteerd met de vlammenzee en de hulpverlening op locatie

In de ochtend na de brand werd pas goed zichtbaar dat de ravage groot is. Tegelijkertijd hebben we toen kunnen zien dat ons veel leed bespaard is gebleven. Alle dieren zijn gelukkig in veiligheid gebracht en dankzij het geweldige bluswerk zijn alle omliggende gebouwen bespaard gebleven. Een groot woord van dank gaat daarom uit naar alle hulpdiensten. Bij het opkomen van de ochtendzon wordt ook duidelijk hoeveel er geregeld moet worden om de continuïteit van zorg en wonen te kunnen waarborgen. Ook start direct het regelwerk gericht op het herstellen van alle schade.

De start van een nieuwe dag na de vreselijke brand heeft echter ook gezorgd voor veel positieve en ontroerende momenten. We zijn zeer ontroerd geraakt door de onbegrensde inzet en betrokkenheid van alle medewerkers en belanghebbenden van ’t Zuider Stee. Het is ongelofelijk mooi om te mogen ervaren hoe iedereen voor elkaar klaarstaat, hoe iedereen als vanzelf handjes en voetjes bijsteekt, en samen de schouders eronder zet. Dankzij jullie onvoorwaardelijke inzet kunnen we de continuïteit van zorg en wonen waarborgen.

Bij de gemeente hebben we een aanvraag gedaan voor het plaatsen van 3 tijdelijke chalets, daar de drie appartementen aan de achterkant van het woongedeelte door de brand zijn aangetast. Tevens hebben we een aanvraag gedaan voor een aantal units. Deze units willen we tijdelijk gaan gebruiken voor de dagbesteding.  

Natuurlijk zijn we er nog niet. De nasleep van een grote brand is niet van de ene op de andere dag verdwenen. We zijn er echter van overtuigd dat we op jullie kunnen rekenen, ook in de wellicht lastige weken die zullen volgen. Ook zijn we ervan overtuigd dat we samen veel steun ontvangen van onze lieve Heer. Hij heeft ons behoed voor een grotere ravage, met misschien wel gewonden of erger. Ook heeft Hij ons een signaal gegeven dat we samen een krachtige organisatie vormen. Samen kunnen we bergen werk verzetten en samen kunnen we uitdaging op uitdaging slechten. Wij richten ons dezer dagen sterk tot onze lieve Heer. Wij merken dat we ons bijzonder door Hem gedragen voelen, zelfs of misschien wel juist tijdens dit grote incident. Ik hoop dat ook jullie steun ‘van boven’ mogen voelen, naast de steun van elkaar.

Vanzelfsprekend zullen we de komende periode regelmatig tot jullie wenden. We zullen jullie op de hoogte houden van relevante vorderingen, bijvoorbeeld ten aanzien van het herstel van de schade en de consequenties hiervan voor de woonzorg en dagbesteding. Voor nu willen we jullie nogmaals hartelijk danken voor jullie inzet en betrokkenheid.

11/08/2020    Brand op locatie 't Zuid - Drachten

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 augustus 2020 is even na middernacht brand uitgebroken op onze locatie aan het Zuid. Deze brand heeft een groot deel van onze dagbestedingslocatie in de as gelegd. Bij de brand zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen, mede dankzij het professionele en kordate optreden van de dienstdoende medewerker. Ook alle dieren die op de locatie aanwezig waren, zijn tijdig in veiligheid gebracht.

Natuurlijk zijn de bewoners net als wij, enorm geschrokken. Maar ze maken het naar omstandigheden goed.

We ontvangen vele steunbetuigingen en we krijgen veel hulp aangeboden, waarvoor onze dank! Mocht u over bovenstaande vragen hebben, mail dan gerust naar administratie@zuiderstee.nl

-----------------------------------------

Namens de onderstaande sponsoren is het mogelijk gemaakt dat onze locatie in Beetsterzwaag de bewoners veilig kan vervoeren middels de Fiat Doblo. Allen BEDANKT!!

  

Zijlstra Projectstoffering
Makelaarskantoor J. Koopmans
Kuiken Computers
Pharmium Apothekers
De FrambozenBoerderij
Kapsalon Unique
Dijkstra Bedrijfsmakelaardij
Bouwbedrijf Notebomer
Bewegingscentrum Drachten
Installatiebedrijf Van Linde
Kaasvoordeelshop
Koopcentrum 't Zuid
Schilderwerken Drachten
Autobedrijf Tolman
Loonbedrijf Bron
Plus Berkenbosch
Hoekstra Brandbeveiliging