Huis 29
In de wijk De Wiken in Drachten hebben we een huis aangekocht voor diegenen die zelfstandig willen gaan wonen, maar deze stap nog wat te groot vinden. Met net wat meer begeleiding en ondersteuning dan degenen die echt ambulant wonen, vinden ze hier een tijdelijke plek tot ze zelfstandig gaan wonen, met ambulante begeleiding. Net als binnen de woonlocaties is er een persoonlijk begeleider, die samen met de cliënt de doelen en wensen vaststelt en helpt de rode draad vast te houden. Daarnaast zijn er diverse professionals die indien nodig ondersteuning en begeleiding bieden.

De benedenverdieping van Huis 29 is ingericht met een woonkamer en keuken, waar gezamenlijk gebruik van wordt gemaakt. Vlakbij wonen een aantal mensen zelfstandig in huurwoningen van woningcoöperaties. Ook zij en andere cliënten met ambulante begeleiding kunnen op gezette tijden terecht in Huis 29. Zo is er op verschillende avonden een koffiemoment. In de ochtenduren is er een ambulante begeleider beschikbaar om cliënten te helpen hun dag op te starten, huishoudelijke ondersteuning te bieden en eventueel mee te gaan naar een instantie. Tevens wordt er een kookcursus aangeboden en op sommige avonden kan er met een groepje gekookt en gegeten worden.

Al onze locaties beschikken over uitstekende faciliteiten. Naast ruime wooneenheden met eigen sanitair zijn er groepsruimten en is er – vooral bij ’t Zuider Stee - veel buitenruimte, met (moes)tuin en dieren.