Begeleid en beschermd wonen

ZuiderStee is een thuis voor mensen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben bij het wonen en of dagbesteding. Wij bieden op vier locaties in en rondom Drachten beschermd- en of begeleid wonen en dagbesteding. Ook bieden wij ambulante behandeling verzorgd door onze collega’s van Eleos.

Onze hulpverlening bieden we vanuit christelijk perspectief: persoonlijk, betrokken, we doen het samen op basis van gelijkwaardigheid en openheid. Bij ons mag je zijn wie je bent. Je bent van harte welkom!

Bewoners hebben een eigen appartement
Daarnaast zijn er huiskamers waar bewoners samen kunnen zijn. Om te eten maar ook voor een praatje, een spelletje en een kopje koffie of thee. Zo kunnen bewoners op basis van eigen behoefte en werkafspraken afwisselen tussen eigen kamer en het samen zijn.

Voor sommige mensen is thuisbegeleiding ook een oplossing
Soms lukt het thuis wonen niet goed meer maar is beschermd wonen is nog een stap te ver. Daarvoor biedt Eleos ambulante begeleiding. Zij bieden dan hulp in de thuissituatie. De cliënten kunnen daarnaast ook gebruik maken van de gezamenlijke voorzieningen en activiteiten op een van de locaties van ZuiderStee of Dagbesteding. Hier worden dan werkafspraken over gemaakt.

Wij helpen bewoners met de stap naar zelfstandig wonen
Volledig zelfstandig wonen zonder begeleiding. Dat kan voor cliënten die beschermd wonen een spannende stap zijn. Daarvoor hebben wij in Drachten ‘Huis 29’. Een (rijtjes)huis waar twee (max drie) mensen wonen. Iedereen heeft een eigen kamer met gebruik van gezamenlijke keuken en sanitair. Deze zorg is in handen van Eleos. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world